Har du ikke fått deg et nasjonalt lånekort ennå? Da anbefaler vi at du skifter ditt lokale kort ut med et nasjonalt kort som gjelder i de aller fleste biblioteker i landet. Det er gratis og gir deg lett tilgang på andre enn ditt lokale bibliotek. Husk du må aktivisere ditt nasjonale kort hver gang du besøker et nytt bibliotek. Da henter biblioteket inn opplysningene dine som er lagret i nasjonalt register og er da klar til bruk. Hvis du liker å lese digitale bøker gjennom app’en eBokBib er nasjonalt lånekort også en fordel. Jo flere biblioteker du aktiviserer ditt kort i, jo flere bøker får du tilgang til. Du kan lese mer om nasjonalt lånekort her.

Bibliotekene i Norge samarbeider på mange måter, der i blant om en nasjonal transportordning som gjør at du kan levere inn lånte bøker på andre bibliotek. De blir da transportert tilbake til eierbiblioteket. Det eneste du bør tenke på er at det er nok lånetid igjen slik at bøkene kommer «hjem» før fristen utløper. Eventuelle overdagsgebyrer kan variere fra bibliotek til bibliotek, så du bør sette deg inn i reglene for det bibliotek du låner fra.